JIJ+AI=3

Over JIJ en AI & Justen

JIJ en AI is een platform gericht op hoe jij AI optimaal benut om het beste uit jezelf te halen. Jij bent leidend en AI is je assistent.

Justen focust zich al meer dan 10 jaar op het begrijpen van Google één van de grootste toepassingen van AI. Ook benut hij de AI-hulpmiddelen om zichzelf productiever te maken om zo meer ruimte te maken om te doen waar hij goed in is.

Wat een onzin allemaal…

Oké, dit is altijd het meest ongemakkelijke gedeelte van een website. Je leest in de derde persoon iets over de website en mij. Terwijl, het duidelijk is dat ik het heb geschreven.

Een derde persoon wordt als ‘professioneel’ omschreven, maar ik vind het lelijk.

Ik ben een eenmansteam of nou. Eigenlijk ben met z’n tweeën, maar soms moet je advies van je AI-partner links laten liggen:

Daarom is het ook JIJenAI en niet AIenJIJ. Jij bent altijd leidend en je gebruikt de AI om zelf te excelleren.

Ik kan (en wil) niet iedereen helpen

En nee, dit gaat niet over hoe slim je bent of hoe technisch je bent. En ook voor wiskunde mag je een 2,6 halen, deed ik ook. En had je een hekel aan wiskunde? Prima.

Het onderstaande is waar ik mij niet op richt.

Ik maak je niet snel rijk

AI biedt veel potentie, maar laten we wel met de voetjes op de grond blijven. Het beeld dat het alles kan automatiseren dat je doet, is flauwekul.

AI is momenteel verre van perfect en wat dit voorbeeld over de ‘over ons’ pagina laat zien, is dat jij altijd de regie moet nemen.

Een AI-chatbot kan jou echt wel helpen en je meer laten verdienen, maar dit kost gewoon tijd, moeite en soms ook wat frustratie. Snel rijk worden is niet iets wat je met een druk op de knop fixt.

Als je niet wilt nadenken, verlaat de pagina

Ai kan jou goed ondersteunen, maar je kunt niet alles zomaar klakkeloos overnemen. Wanneer je dat doet, ben een AI-aapje en is AI de baas.

Uiteindelijk gaat het er vooral om hoe je AI als assistent inzet en met welk doel.

Tuurlijk kan je soms letterlijk dingen overnemen, maar daar kies je actief voor. Dit platform is niet om AI passief in te zetten en dan te hopen dat alles goed komt.

Wat kun je wel verwachten?

Actiegerichte, strategieën en concrete tips om je op weg te helpen.

Ja, je kunt sommige dingen letterlijk kopiëren en plakken, maar je wordt ook op weg geholpen om kritisch te denken.

Ook doe ik alles in normale taal. Ik ben geen wiskundig genie, maar een praktisch iemand.

Sommige dingen kan ik niet verklaren, omdat ik ook niet alles aan de ‘achterkant’ weet, maar ik kan wel problemen aan oplossingen linken en zien hoe AI hierbij helpt. Dus dat heeft mijn focus.

Ik geef ook kritiek.

Ik ben positief over het inzetten van AI, maar ik zie tegelijkertijd ook heel wat beren op de weg. Om nog maar over de tekortkomingen te zwijgen.

AI is een hefboom voor het goede, maar ook voor fouten. En als je blind bent voor de imperfecties, dan crash je harder dan een crashtest dummy.

Oh, en ik verdien geen geld met de links waarop je klikt. Ik wil objectief blijven.

Het is wel zo als ik een product of dienst heb, ik dan zeker aan schaamteloze zelfpromotie doe.