Start direct met AI

AI wat kan je er concreet mee? Dat is voor iedereen persoonlijk, maar één ding is zeker. Kunstmatige intelligentie is er en gaat niet meer weg. Daarom kan je maar beter direct beginnen!

De opties hieronder zijn laagdrempelig en gratis.

Zoekmachines met AI

Het is niet altijd van een chat te herleiden waarom de AI-chatbot het antwoord geeft. Daarom zijn hier 3 zoekmachines die je kunt gebruiken die ook verwijzingen maken naar de bronnen.

Dit is een laagdrempelige manier om met kunstmatige intelligentie in aanraking te komen, omdat je de zoekmachine toch al gebruikt.

You.com komt met een chat en toont ook de zoekresultaten en bronnen die gebruikt worden.


Perpexlity.ai een zoekmachine waarmee je ook in het Nederlands een vraag kunt stellen en je ook de bronnen toont in het antwoord.

Bing.com waar de 2 andere zoekmachines geen account nodig hebben, is dat voor Bing wel nodig. Maar de kans is groot dat je al een e-mail account hebt.

Afbeeldingen genereren

Dit is vooral leuk voor de creativiteit en een speelse manier om AI te verkennen. Jij omschrijft wat je wilt zien de AI genereert 1 of meerdere afbeeldingen.

Craiyon.com geeft je 9 afbeeldingen binnen 90 seconden. Het is een leuke manier om creatief te zien wat kunstmatige intelligentie kan creëren.

Microsoft image create is ook een manier om afbeeldingen te genereren. Je moet net zoals de chat een account hebben, maar is wel gratis.

AIchatbot

Je kunt een gesprek met ze voeren zowel voor de lol als er iets nuttigs uithalen. Een AIchatbot kan ook veel tekstuele taken voor je doen. Bijvoorbeeld een grote tekst puntsgewijs samenvatten. Of een alinea checken op taalfouten.

ChatGPT dit was de eerste echt succesvolle chatbot. Je kunt een account aanmaken en de chats blijven ook in je geschiedenis. Handig als je wat terug wilt opzoeken.

Heypai talk er zijn meerdere AIchatbots en een (groot) deel maakt gebruik van dezelfde techniek als ChatGPT. Deze chatBot niet en je kunt zonder account chatten. Engels lukt sowieso en ondanks dat het niet zegt Nederlands te kunnen, lukt het wel. Hetzij niet helemaal foutloos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *